Különleges felületek

VARIÁCIÓK IZGALMAS FAPADLÓKHOZ

Csodálatos színek, egyedi variációk otthoni padlókhoz

Ha unod a régi burkolatodat, és egyszerű megoldást keresel

Jelzések, amelyek garantálják fapadlód biztonságosságát

parketta
parkettázás
környezetbarát parketta

Szerkezeti építőanyagokra használt minősítés. Ez a szervezet azt vizsgálja, hogy a beltéri építőanyagoknak mekkora az illékony szervesanyag kibocsájtása. Ezt a jelzést (EC1-R Plus) csak olyan anyagok kaphatják meg, melyeknek legkisebb a környezetre gyakorolt káros hatása.

Amerika legszigorúbb minősítése A GREENGUARD Certifikáció biztosítja, hogy a beltérre gyártott termékek megfelelnek a legszigorúbb vegyianyag kibocsátási korlátozásoknak – ezáltal eredményezve egészségesebb élettereket.  Szigorúságát az is mutatja, hogy az egész gyártási folyamatot vizsgálja, beleértve csomagolóanyagot is, illetve annak gyártási folyamatát. Biztonságát mi sem jelzi jobban, minthogy gyermekjátékokra is kenhető, nem oldódik ki belőle semmilyen káros anyag, mivel megfelel az EN 71-3 szabványnak.

Építési és dekorációs termékek: fal-, padlóburkolatok, szigetelés, festékek, lakkok olyan illékony szennyező anyagokat bocsátanak ki, amelyek az otthonunkban a levegőben szétszóródnak. Ezeknek a szennyezésnek lehetnek egészségügyi következményei: allergiák, a légzőrendszer, a szem vagy a bőr irritációja, fejfájás vagy akár mérgezés. Az egészségesebb levegő belélegzése érdekében az egyes termékek címkéje útmutatást ad. Az A+ besorolású termékek a legkedvezőbb értékkel rendelkeznek a levegőre gyakorolt hatásuk tekintetében.

PARKETTA ÉS LÉPCSŐ PÁCOLÁS

pác

Ha a már meglévő vagy újonnan lerakásra került nyers fapadlód, vagy lépcsőd színét szeretnéd megváltoztatni, kiváló megoldást nyújt a felület színezése vagy más néven pácolása.

Ezzel az eljárással könnyűszerrel varázsolhatod környezeted egyedivé, hiszen hatalmas színválaszték áll rendelkezésre, melyek közül biztosan megtalálod a hozzád valót. Ha újra szeretnéd gondolni a lakásod színvilágát, vagy új dizájn kialakítására törekszel, a fafelületek pácolása számodra az egyik legjobb megoldás.

Hogyan készül a pácolt fafelület?

Ennél a felületkezelési módnál a létező legjobb minőségű felületet kell csiszolással elérni. Szakmánk legnagyobb kihívást jelentő feladata, ezért különösen fontos a megfelelő, professzionális géppark használata és persze egy megfelelő szaktudással rendelkező mester.

A faburkolat vagy lépcsőelemek tökéletesre csiszolását követően -az olajozással megegyező módon- egy speciális gép segítségével beledörzsöljük a színt a felületbe, majd egy erre a célra gyártott ronggyal a felesleget visszatöröljük. Minimum 12 óra elteltével a színt ismételten felhordjuk és ha megszáradt a pác, akkor történhet meg a végső felületkezelés.

Pácolás után három felületkezelési megoldás választható: színtelen olaj, HARDWAX Olaj, vagy lakk.

Megbízható környezetbarát színezőrendszer gyártója

parkettázás

Megoldás az extra magas igénybevételű fapadlónak

HARDWAX OLAJ

A Hardwax Olaj egy olyan speciális felületkezelő anyag, amelyet kimondottan magas igénybevételű fapadlók felületi kezelésére használunk.

Nem kell lemondanod a natúr hatású parketta szépségéről, hogy időtálló és megfelelő kopásállóságú felületet kapj. Ezt nyújtja számodra a Hardwax Olaj.

Intézményekbe, irodákba, de akár teraszra nyíló nappali padlójának felületkezelésére is remek választás lehet, hiszen a padlót általában ott éri a legnagyobb igénybevétel. Bízd padlódat bátran a Hardwax Olaj gondjaira. 

Hogyan készül a Hardwax Olajjal kezelt felület?

A fapadlót teljesen simára kell csiszolni, továbbá tisztának, csiszolópor, olaj vagy más szennyeződéstől mentesnek kell lennie.
A terméket vékony rétegben egyenletesen kell felhordani a felületre, kerülve a tócsák kialakulását. 3-4 órás száradást követően köztescsiszoljuk, majd felvisszük a második réteg Hardwax Olajat is. A felület legalább 18 óra elteltével lesz járható.
A Bona Hardwax olaj impregnálja a fát, felületén pedig létrehoz egy vízlepergető réteget.

A megbízható minőségű Hardwax Olaj gyártója:

parkettázás